Hiljaisuuden retriitti Orvalin luostarissa – Rukoile kuin Leonard Cohen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman muoto:

Live-tapahtuma

Kohdeyleisö:

Kohdeyleisö Aikuisille

Tapahtuman tyyppi:

Tapahtuman tyyppi: Hengellinen tapahtuma

Merimieskirkko järjestää hiljaisuuden retriitin Orvalin luostarissa 26.–28.4.2024. 

Luonnonkauniilla paikalla Belgian, Luxemburgin ja Ranskan rajan lähellä sijaitseva Orvalin trappistiluostari on monille tuttu munkkien valmistamasta maailmankuulusta oluesta.   

Trappistimunkit kuuluvat benediktiiniveljestöön, jonka tunnuslause on ora et labora, rukoile ja tee työtä. Orvalin munkit tekevät rukoilemisen lomassa paitsi olutta, myös herkullista juustoa. Luostarin tuotteita on saatavana myös retriitissämme.  

Retriitin virikkeeksi merimiespastori Jaakko Heinimäki johdattaa kanadanjuutalaisen laulaja-lauluntekijän ja runoilijan Leonard Cohenin (1934–2016) tekstien raamatullisiin viittauksiin. Kun Bod Dylan kuuli Leonard Cohenin levyn Various Positions (1984), hän kommentoi Cohenille, että koko levy kuulostaa rukoukselta. Tuon levyn tunnetuin laulu on Hallelujah. 1990-luvun lopulla Leonard Cohen vietti useamman vuoden kalifornialaisessa zen-luostarissa. 

 Majoitumme Orvalin luostarissa yhden hengen huoneissa. Retriittivieraat ovat tervetulleita luostarin hetkipalveluksiin. Retriitissä on mahdollisuus myös olla vain omassa rauhassa ja levätä kaiken kiireen keskellä.  

Täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.  

Hinta:160 euroa (yhden hengen huone yhteissuihkulla ja WC:llä), 190 euroa (yhden hengen huone omalla suihkulla ja WC:llä).  

Lisätietoja: jaakko.heinimaki@merimieskirkko.fi