Toimintaryhmät

Nuorille

Ripari kuuluu suomalaiseen nuoruuteen.

Ulkosuomalainen nuori voi käydä rippikoulun merimieskirkolla, suomalaisessa kotiseurakunnassaan tai kristillisen järjestön leirillä.

Rippikoulu on kirkon järjestämää kasteopetusta, jossa kastetulle opetetaan kristillisen uskon tiedolliset perusteet. Suomessa rippikouluikä on 15 vuotta.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jonka jälkeen nuoresta tulee seurakunnan ja kirkon täysivaltainen jäsen. Hän saa itsenäisesti käydä ehtoollisella, toimia kummina ja 18 vuotta täytettyään asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa. Konfirmoitu saa myös oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen.

Merimieskirkon rippikoulu Benelux-maissa

Merimieskirkko järjestää vuosittain rippikoulun Alankomaiden, Belgian ja Luxemburgin suomalaisille nuorille.

Ensimmäinen riparikokoontuminen on lauantaina 30.9.2023. Ripari päättyy konfirmaatioon sunnuntaina 9.6.2024.

Kysy lisää rippikoulusta ja ilmoittautumisesta merimiespastori Jussi Savolaiselta jussi.savolainen@merimieskirkko.fi

Rippikoulu Suomessa

Seurakunnat järjestävät Suomessa vuosittain lukuisia eri rippikouluvaihtoehtoja. Ensisijaisesti kannattaa ottaa yhteyttä oman seurakunnan rippikouluista vastaavaan pappiin. Omalla seurakunnalla tarkoitetaan seurakuntaa, jonka jäsenenä nuori on viimeksi Suomessa asuessaan ollut. Seurakuntien kotisivut löydät Suomen seurakuntien sivuilta.

Myös erilaiset kristilliset järjestöt järjestävät rippikouluja Suomessa. Lasten ja nuorten keskus järjestää erityisesti ulkosuomalaisille nuorille tarkoitetun rippikoulun Partaharjun toimintakeskuksessa Pieksämäellä.