Marraskuun uutiskirje

MERIMIESKIRKKO ALOITTAA JOULUVALMISTELUT

Olet tervetullut merimieskirkolle:
• keskiviikosta perjantaihin kello 12–20
• lauantaisin kello 12–18
• sunnuntaisin kello 12–16

Merimieskirkko ja kirjasto ovat kokonaan suljettuja keskiviikosta perjantaihin 15.–17.11. joulukaupan valmisteluiden vuoksi. Tänä aikana ei ole myöskään lounasta eikä saunaa.

Brysselin merimieskirkon joulukauppa 22.11.–24.12.

Joulutuotteiden ostaminen on hieno mahdollisuus tukea Merimieskirkon toimintaa.

Merimieskirkko on suomalaisen ruokakulttuurin, muotoilun ja käsityöosaamisen näyteikkuna Euroopassa.

Tuo mukanasi vaikka naapurisi, ystäväsi tai työporukkasi ja esittele heille suomalaisia joulutuotteita. Tunnelma joulukaupassa on aidosti suomalainen.

Brysselin merimieskirkon joulukaupassa myydään perinteisiä suomalaisia jouluherkkuja. Joulumyynnin ajaksi kyläkauppamme laajentuu kahteen kerrokseen.

Yläkerrassa ovat joulusuklaat ja muut makeat herkut, laadukkaat suomalaiset lahjatavarat, joulukalenterit, porontaljat, kynttilät, tontut ja muut tunnelmaa luovat tuotteet.

Kahvilakerroksen kyläkaupassa ovat elintarvikkeet. Löydät sieltä joululaatikot, joulukalat, mädit, torttu- ja piparitaikinat ja puuroriisit. Valikoimassa on myös paljon muita herkkuja.

Haluatko auttaa, joulukuorma tulee maanantaina 13.11.

Kuorma Suomesta täynnä joulutuotteita saapuu merimieskirkolle maanantaina 13.11. kello 10. Tarvitsemme talkoolaisia kuorman purkamiseen ja tavaroiden kantamiseen. Jos voit auttaa, ilmoittaudu keskiviikkoon 8.11. mennessä bryssel@merimieskirkko.fi.

Tule laulamaan kauneimpia joululaujuja lauantaina 16.12.

Suomenkieliset joululaulut kajahtavat taas Ylösnousemuksen kappelissa joulun alla, edellyttäen että te tulette niitä kajauttamaan. Meillä on kaksi yhteislaulutilaisuutta, kello 13 ja kello 15. Ensimmäinen on tarkoitettu erityisesti lapsiperheille. Lämpimästi tervetuloa.

Haetaan kuoronjohtajaa

Merimieskirkon kuoro etsii kuoronjohtajaa. Toivomme kokemusta kuorotoiminnasta ja -johtamisesta tai halua opetella näitä taitoja. Pianonsoittotaidosta on etua tehtävässä onnistumiseksi. Kuoro laulaa joissakin messuissa ja muissa Brysselin merimieskirkon tilaisuuksissa. Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy lisätietoja bryssel@merimieskirkko.fi.

Haetaan täydennystä lahjatavaratiimiin

Lahjatavaratiimi auttaa joulukaupan toteuttamisessa Brysselin merimieskirkon vakituista väkeä. Syksyllä tiimi valitsee ja ehdottaa joulukaupassa myytäviä lahjatavaroita. Kun joulukuorma saapuu Suomesta, suunnittelemme esillepanoa ja asettelemme tavarat hyllyille.

Tunnetko suomalaisten joulutyylin? Seuraatko suomalaisten tuotteiden uutuuksia? Asuuko sinussa pieni kauppias? Tule mukaan! Ota yhteyttä bryssel@merimieskirkko.fi.

Opiskelija tai harjoittelija, tule ilmaiselle lounaalle ja saunomaan sunnuntaina 5.11.

Suositut opiskelijalounaat jatkuvat Brysselin merimieskirkolla. Seuraava opiskelijalounas on tarjolla sunnuntaina 5.11. 

Jos olet Belgiassa harjoittelussa, vaihdossa tai tutkinto-opiskelijana, olet erittäin tervetullut. Tule Brysselin merimieskirkolle lounaalle tai hae itsellesi annos mukaan. Tarjolla on kotiruokaa kasvisversiona. Maksuton lounas on tarjolla kello 13–16. Jos et ennätä yhteiseen lounaspöytään, ota mukaasi oma rasia, johon saat pakattua ruokaa mukaasi. 

Ilmaisia lounaita ei tunnetusti ole. Opiskelijalounaat maksetaan merimieskirkon tukijäsenten jäsenmaksuista. Kiitos siis jäsenille. Tukijäseneksi voit liittyä Brysselin merimieskirkon kahvilassa tai maksamalla suoraan tilille:

FINSE ZEEMANSKERK
BAN: FI6812283000006898
BIC: NDEAFIHH
Viite: tukijäsenyys (lisää sähköpostiosoitteesi)

Lounaan lisäksi merimieskirkko tarjoaa opiskelijoille saunan. Jos löyly kiinnostaa, ota omat saunatarvikkeet mukaan. Miehet saunovat kello 13–14.30 ja naiset kello 14.30–16. 

Ota yhteyttä Karriin, jos sinulla on kysyttävää karri.salo@merimieskirkko.fi.

Au pair, tule tapaamiseen sunnuntaina 5.11. 

Merimieskirkon au pair -tapaaminen on paikka vaihtaa kuulumisia ja tavata samassa elämäntilanteessa olevia. Lisäksi tapaamisissa on mahdollista saada lisätietoa kaikkiin elämän koukeroihin.

Sunnuntaina 5.11. kello 12.30–14 on syyskauden viimeinen tapaaminen. Tapaamisen jälkeen tarjolla on opiskelijalounas ja -sauna, joihin olet lämpimästi tervetullut.

Lasten elokuvailta perjantaina 10.11.

Tervetuloa 3–10 -vuotiaiden lasten leffailtaan merimieskirkon kirjastoon perjantaina 10.11. kello 18–19.30. Pop corn- ja mehumaksu 3 euroa / lapsi.
Ilmoittaudu mukaan piia.lannenpaa@merimieskirkko.fi.

Tule ostoksille Kirjatorille sunnuntaina 12.11.

Runsas kirjatori katetaan jälleen sunnuntaina 12.11. klo 12–16. Otamme mielellämme lahjoituksia vastaan. Toisitko torikirjasi jo ennen tapahtumaa, jotta saamme järjesteltyä ne ajoissa myyntipöydille.

Perinteitä noudattaen maksat hankinnoistasi omavalintaisen summan. Tuotto käytetään uusien kirjojen hankintaan. Toritraditioihin liittyy kiinteästi myös lohikeitto, jota on tapahtuman ajan myynnissä kahvilassa.

Kirjasto sulkeutuu joulutauolle sunnuntaina 12.11.

Kirjatoripäivän jälkeen kirjasto väistyy tauolle joulukaupan tieltä. Käythän jo marraskuun alkupäivinä ja viimeistään toripäivänä hakemassa lainakirjasi. Laina-aika on pidennetty ja se jatkuu tammikuulle, jolloin kirjasto jälleen avautuu.

Tiedotamme avaamispäivästä tammikuun uutiskirjeessä ja Facebookissa

Syksyn kirjauutuudet tulossa kirjastoon

Lokakuun alussa kirjastolle saapui syksyn ensimmäinen laatikollinen uutuuksia. Finlandia-palkinto jaetaan tänä syksynä jo 40. kerran. Palkintokategorioita on kolme: kaunokirjallisuuden, tietokirjallisuuden sekä lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia.

Pyrimme hankkimaan kirjastolle jo kaikki palkintoehdokkaat, jotka tänä vuonna julkistetaan kirjatoriviikolla. Nämä kirja-apajat ovat lainattavissa ensi vuoden puolella.

Tervetuloa nuorteniltoihin keskiviikkona 1.11., 15.11. ja 29.11. sekä lauantaina 11.11.

Joka toinen keskiviikko ja kerran kuussa lauantaisin nuoret saavat luoda merimieskirkon näköisekseen. Voit tulla hengailemaan yksin, tekemään kimpassa jotain tai järjestämään tapahtuman. Paikalla on merimieskirkon sosiaalikuraattori Karri, joka vaihtaa mielellään ajatuksia ja kuulee uusia ideoitasi. Karrin lisänä tai tilalla voi olla joku muu työntekijöistämme.

Nuortenillat ovat erityisesti yli 14-vuotiaille, mutta emme kysele papereita. 

Keskiviikon nuortenillat kello 16–20 ja lauantaisin kello 17.30–19. 
Ota yhteyttä Karriin, jos sinulla on kysyttävää karri.salo@merimieskirkko.fi.

Toimintaa lapsiperheille

Muskarit keskiviikkoisin klo 10.45-11.15 sekä 11.30-12

Muskarissa lauletaan, leikitään ja lorutellaan ohjaajien kanssa. Muskari on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja muskariin tullaan yhdessä vanhemman kanssa.  Vapaita paikkoja voi kysyä suoraan ohjaajalta kkauppin@gmail.com

Perhekerho perjantaisin klo 10.30-12     

Mukaan ovat tervetulleita kaikki, vauvasta vaariin ja mummiin. Perhekerho tuo virkistystä arkeen ja on paikka lasten ja aikuisten ystävyyssuhteiden solmimiseen. Lopuksi noin 20 minuutin pituinen laululeikkihetki. 

Pyhäinpäivän muistolehto lauantaina 4.11.

Pyhäinpäivänä 4.11. voit sytyttää kynttilän läheisesi muistolle. Merimieskirkon takapihalla on kynttilöitä valmiina kello 16–18. Halutessasi voit jättää esirukouspyynnön luettavaksi seuraavan päivän messussa. Esirukouslaatikko on kahvilassa. Vietämme pyhäinpäivää suomalaisen kirkkovuoden mukaan lauantaina. Belgiassa pyhäinpäivää vietetään keskiviikkona 1.11.

Messu joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina

Tervetuloa messuun sunnuntaina 5.11. kello 11. Kirkonmenojen jälkeen kahvit tuttuun tapaan merimieskirkolla. Messun toimittaa merimiespastori Jaakko Heinimäki, musiikista vastaa Kaija Kauppinen.

Syyskauden viimeistä sunnuntaimessua vietetään 3.12. 

Joulukirkot pidetään aattona 24.12. kello 13 (erityisesti lapsiperheille) ja kello 15.  

Messut pidetään Ylösnousemuksen kappelissa, Rue Van Maerlant 22, 1040 Bryssel.

Pieni arkimessu kerran kuussa keskiviikkoisin

Keskiviikkoina 15.11. ja 13.12. kello 19 vietämme Ylösnousemuksen kappelissa pientä arkimessua. Tule hetkeksi nauttimaan hiljaisuudesta ja yksinkertaisesta liturgiasta. Arkimessut toimittaa merimiespastori Jaakko Heinimäki.

Messut pidetään Ylösnousemuksen kappelissa, Rue Van Maerlant 22, 1040 Bryssel.

Messu Luxemburgissa sunnuntaina 17.12.

Luxemburgissa, Clausenin seurakuntakodilla (1 rue Jules Wilhelm) vietetään merimieskirkon messua sunnuntaina 17.12. kello 14. Messun toimittaa merimiespastori Jaakko Heinimäki.

Sosiaalikuraattori Karri Salo ja merimiespastori Jaakko Heinimäki ovat tarpeen mukaan tavattavissa Luxemburgissa. Olemme tukena arjessa, kriiseissä ja keskusteluseurana sitä kaipaaville. Ota yhteyttä ja varataan aika. Tapaamiset järjestyvät esimerkiksi Clausenin seurakuntakodilla tai muussa sinulle sopivassa paikassa.     

Lisätietoja Luxemburgin toiminnasta saa Karrilta +32 497 949 571, karri.salo@merimieskirkko.fi.

Yleiset saunavuorot lauantaisin

Miesten yleinen saunavuoro on lauantaisin kello 12–14, ja naisten yleinen saunavuoro on kello 15–17. Saunamaksu on Merimieskirkon jäseniltä 10 euroa, muilta 15 euroa. Tervetuloa! 

Tilaussaunat lämmitetään merimieskirkon aukioloaikoina keskiviikosta perjantaihin kello 12–20 ja sunnuntaisin 12–16. Tilaussaunan hinta on jäseniltä 40 euroa ja muilta 60 euroa tunti. Löylyyn mahtuu kerrallaan 6 saunojaa.